ÖNEMLİ DUYURU

08.08.2024

ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE; ÖZEL OKULLARA KAYIT BAŞVURUSU İÇİN SON GÜN 12 AĞUSTOS 2024

BAŞVURU İŞLEMLERİ

1. Başvurular bu Kılavuzda yer alan başvuru ve yerleştirme takviminde belirtilen süreler içerisinde öğrenci veya öğrenci velisi/vasisi tarafından ÖĞRENCİNİN KAYITLI OLDUĞU OKUL aracılığıyla yapılacaktır.

2. Başvurular öğrencinin kayıtlı olduğu okul tarafından (okul idaresi, müdür veya müdür yardımcısı) e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde Bakanlıkça hazırlanan modül üzerinde oluşturulan Ek-7 doldurularak alınacaktır. 

3. Başvuru esnasında Ek-7’de belirtilen puanlamaya esas bilgiler, öğrenci veli/vasisinin ibraz edeceği belgeler incelenerek okul müdürlüğünce onaylanacaktır. Gelir durumuna ilişkin geçerli bir belgenin veli/vasi tarafından sunulmaması durumunda başvuru alınmayacaktır. Gelir durumu dışındaki alanlarla ilgili belge sunulamaması halinde ilgili alanlara ilişkin işlem yapılmayacaktır. e –Okul sistemi ya da MEBBİS ’ten gelen bilgiler için belge istenmeyecektir.

4. Başvurusu alınan öğrencinin başvuru formuna (Ek-7) göre oluşacak olan Ek-8 okul müdürlüğü tarafından 2 nüsha halinde çıkartılıp başvuran ve başvuruyu alan yetkili kişi tarafından imzalanarak bir nüshası başvurana verilecek, bir nüshası da diğer başvuru belgeleriyle birlikte okul müdürlüğü tarafından dosyalanarak muhafaza edilecektir.

ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE; 12 AĞUSTOS 2024 E KADAR YAPILMASI GEREKEN BAŞVURUDAN SONRA ÖZEL OKUL TERCİH İŞLEMLERİ 13-18 AĞUSTOS 2024 TARİHİNDE YAPILACAKTIR.

TERCİH İŞLEMLERİ

1. Tercihler başvuru ve yerleştirme takviminde belirtilen süreler içerisinde, öğrenci veya veli/vasi tarafından e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi (https://e-okul.meb.gov.tr) üzerinden yapılacaktır. Başvuru takviminde belirtilen tercih süresi içinde okul tercihlerinde değişiklik yapılabilecektir.

2. Her öğrenci en az 5, en fazla 10 okul tercihi yapabilecektir. Öğrencinin tercihte bulunduğu il/illerde öğrencinin öğrenim göreceği kademede 5’ten az özel okul bulunması durumunda daha az tercih yapılabilecektir.